Sale!

Јапонска Врба – Саликс Интегра

1,200

Станува збор за украсна сорта која е многу популарна за украсување градини, а се препознава по разновидните листови кои на пролет добиваат бели, розови и зелени нијанси.

Сончеви места или места во делумна сенка се погодни за одгледување на оваа врба.

Толерира почви со различни квалитети, но најдобро ќе расте на влажна почва.

Категорија